گـــــــــــــاهنوشت های دانشــجوی ترکمن

دانشجوی ترکمن صحرا حافظ فرهنگ ترکمن صحرا
گـــــــــــــاهنوشت های دانشــجوی ترکمن

هدف از راه اندازی این وبلاگ حرکتی هر چند کوچک ولی سازنده در جهت حفظ ارزش های ترکمن و ترغیب دیگر دانشجویان ترکمن در این جهت است.

طبقه بندی موضوعی
پیوندهای روزانه

چکدرمه

يكشنبه, ۱۷ دی ۱۳۹۱، ۰۳:۴۷ ق.ظ


اکنون می‌خواهیم شما را به آشپزخانه‌ی ترکمن و به پختن و خـــــــوردن یـــک چکدیرمه‌ی بسیار لذیذ دعوت کنیم. اگرچه به توصیه‌ی پزشک از گوشت قرمز و چربی پرهیز دارید، اما با یک بار خوردن برای شما مشکلی پیش نمی‌آید بلکه مزه‌‌ی این غذای آسان‌پخت ترکمن را بـــرای همیشه در خاطر خواهید داشت.
مواد لازم براى تهیه‌ی غذا برای چهار نفر:
برنج: 800گرم
روغن: بین 130 تا 150 گرم
گوشت گوساله یا بره‌ی شش ماهه با استخوان: 400 گرم (یا 400 گرم گوشت مرغ)
پیاز: یک عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی: 3 یا 4 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
همراه غذا: ماست،ترشی، سبزیجات و سالاد
طرز تهیه:
ابتدا روغن را در دیگ ته‌گرد چدنی می‌ریزیم. پس از داغ شدن روغن ،گوشت را به‌اندازه‌ های 50 گرمی قطعه‌قطعه می‌کنیم و با روغن داغ حدود ده دقیقه تفت می‌دهیم تا رنگش مایل به قهوه‌ای شود.در این مرحله پیاز خوردشده‌را در دیگ می‌ریزیم. برای این که پیاز نسوزد، حرارت اجاق را کمتر می‌کنیم تا حدود 25 دقیقه به آرامی با گوشت پخته‌شود.برخی دوست دارند چکدیرمه به رنگ قهوه‌ای سیر درآید بدین خاطر گوشت و پیاز را در این مرحله باحرارت بیشتر می‌پزند. اکنون رب‌گوجه را بیفزایید تا در اثر پختن ،حالت طبیعی و طعم خامى خود را از دست بدهد.دراین مرحله حدود دو لیتر آب یا کمتر از آن - بسته به نوع برنج- در دیگ می‌ریزیم و شعله‌ی اجاق رابیشتر می‌کنیم تاآب بجوشد . بعد جوشش آب را خیلی آرام می‌کنیم ولی به شکلی که از جوش نیفتد.
پختن غذا حدود دو ساعت طول می کشد؛ تا زمانی که تقریباً نیم لیتر از آب تبخیر شود. برنج شسته و آماده را درون دیگ می‌ریزیم و به‌هم می‌زنیم.مزه‌ی نمک را می چشیم و به میزان دل خواه تنظیم می‌کنیم.آب حدود چهار سانتی‌متر بالاتر از برنج باید باشد.شعله را بالا برده، بلافاصله پس از به جوش آمدن کم می‌کنیم تا برنج به آرامی آب را به خود بکشد.( نام غذا چکدیرمه از این مرحله یعنی جذب آب به برنج گرفته‌شده‌است) پس از حدود 15دقیقه که آب به طور کامل کشیده شد،با ته کفگیر روی برنج می زنیم تا مطمئن شویم که ته برنج هیچ آبی نمانده است.
در این مرحله برنج را از ته دیگ به طور کامل از تمام جوانب برمی گردانیم.اگر تشخیص دادید که برنج خام است و با دم کردن پخته نمی شود،نصف لیوان آب روی برنج بریزید.اگر ته دیگ نیاز دارید شعله را کمی بیشتر کنیدوگرنه با حرارت کمتر برنج حدود بیست دقیقه بر اثر بخار پخته می شود.
مراحل تهیه ی چکدیرمه:
1- ریختن روغن در دیگ چدنی و داغ کردن آن
2- تفت دادن گوشت در روغن
3-کم نمودن حرارت و سرخ کردن پیاز
4- افزودن رب گوجه و پختن آن
5- افزودن حدود دو لیترآب و بالا بردن شعله ی اجاق
6- تبخیر حدود نیم لیتر آب براثر جوشیدن
7- ریختن برنج در دیگ و افزودن حرارت شعله برای چند لحظه تا حد جوشش آب
8- کاستن حرارت و جذب شدن آب به برنج در طی 15 دقیقه
9- برگرداندن برنج با کفگیر از ته به روی دیگ
10- پختن غذا با حرارت کم در حدود 20 دقیقه

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۱/۱۰/۱۷
دانشجوی ترکمن

آموزش پخت چکدرمه

نظرات  (۱)

وای هواس ادیییییییییییییییییییییییییممممممممممممم

نه نههههههههههههههههههههههه

چگدرمهههههههههههههههههه

پاسخ:
ممنون که به وبلاگ خودتون سر زدین ، نوش جون باشه.
امیدوارم بار آخر نباشه که سر میزنین.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی